Vesti iz fudbala

Tadić dobija novog saigrača: Fred potpisao za Fenerbahče

komentari (0)

Izvor: Tanjug

13.08.2023 22:15
Tadić dobija novog saigrača: Fred potpisao za Fenerbahče Tanjug/AP Photo/Rui Vieira, File

Dosadašnji fudbaler Mančester junajteda Brazilac Fred potpisao je ugovor sa Fenerbahčeom, saopštio je danas klub iz Istanbula.

Fred se u subotu oprostio od Mančester junajteda, a Fenerbahče je danas objavio na društvenim mrežama da će Brazilac nastaviti karijeru u turskom klubu. On je sa Fenerbahčeom potpisao ugovor na četiri godine uz mogućnost produženja na još jednu sezonu.

 

 

"Veoma sam srećan što sam došao u najveći turski klub i klub sa velikom istorijom. I ja želim da budem deo ove istorije. Moji prvi utisci su veoma dobri i pozitivni. Daću sve od sebe da ovom klubu donesem sve trofeje. Jedva čeka da obradujem navijače Fenerbahčea", rekao je, između ostalog, brazilski fudbaler, preneo je zvanični sajt kluba.

Fred (30) je igrao za Mančester junajted u prethodnih pet sezona, a pre toga je nastupao za Šahtjor i Internasional. On je za klub sa Old traforda prošle sezone u svim takmičenjima odigrao 56 mečeva i postigao je šest golova. Za reprezentaciju Brazila je nastupio na 32 meča.

Ugovore sa Fenerbahčeom u letnjem prelaznom roku potpisali su Rajan Gent, Aleksander Điku, Umut Najir, Sebastijan Šimanski, Dušan Tadić, Rodrigo Bekao, Bartug Elmaz, Mert Muldur i Edin Džeko.