Vesti iz fudbala

Gorko veče za njega, izvini: Trener Bajerna šokiran "dobrodošlicom" toliko čekanom Hariju Kejnu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.08.2023 11:00
Gorko veče za njega, izvini: Trener Bajerna šokiran "dobrodošlicom" toliko čekanom Hariju Kejnu Tanjug/AP Photo

Posle mnogo peripetija i puno veleobrta, Hari Kejn je pre nekoliko dana pojačao napad Bajerna, da bi odmah po dolasku debitovao u teškom porazu osvajača poslednje Bundeslige u Superkup duelu sa Lajpcigom. 

Navijači Bavaraca nisu mogli da se načude inferiornosti Bavaraca u nedeljnom duelu, ali nije ni njihov trener Tomas Teuhel, čija je posebna potreba bila da se javno izvini skupocenom pojačanju iz Totenhema.

"Žao mi je. On verovatno misli da nismo trenirali četiri nedelje. Ovo nema veze sa našim igrama do sada, sa onim što smo zacrtali. Ništa od ovoga! Gorko veče za njega. Izvini", poručio je nemački stručnjak kapitenu reprezentacije Engleske. 

 

 

U daljoj analizi nastavio je da izražava nevericu povodom očajne partije svog tima, od kog se očekuje da i ove sezone napadne sve domaće trofeje i pehar Lige šampiona. 

"Čini mi se kao da nismo ništa uradili četiri nedelje, kao da smo se tek upoznali. Nismo bili ovakvi. Video sam naš tim protiv Sitija, protiv Liverpula, protiv Monaka. Za mene je ovo neobjašnjivo. Puštali smo rivalu najlakše moguće golove... Kao da nismo uradili bilo šta za četiri nedelje. Ovo nema nikakve veze sa onim što smo ranije pokazali. Šokantno! Ne prepoznajem više ništa od onoga što smo radili tokom priprema. Neverovatno je. Ne postoji nikakva povezanost između toga u kakvom smo raspoloženju, stanju, kondiciji i formi došli na ovu utakmicu i sa onim što se potom desilo na terenu. To nije dobro. To je zapravo najtragičnije u čitavoj priči. Postoji toliko kontrasta i nelogičnosti u svemu ovome i zato je teško naći objašnjenje", zaključio je Tuhel, sa pet poraza u 13 zvaničnih mečeva na klupi Bajerna. 

On je na klupu minhenskog tima seo ovog marta, posle neočekivanog otkaza njegovom mlađem kolegi Julijanu Nagelsmanu.