Vesti iz fudbala

Gol za istoriju i večno sećanje: Andrija Maksimović najmlađi fudbaler Zvezde koji je postigao gol u seniorskom fudbalu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.08.2023 10:14
Gol za istoriju i večno sećanje: Andrija Maksimović najmlađi fudbaler Zvezde koji je postigao gol u seniorskom fudbalu FK Crvena zvezda

Trijumf protiv Jedinstva iz Uba (3:0) i gol koji je postigao na tom susretu ostaće večno u sećanju fudbaleru Grafičara, Andriji Maksimoviću.

Naime, prvotimac "grafosa" je na tom susretu imao 16 godina, dva meseca i pet dana čime je postao najmlađi fudbaler u istoriji Crvene zvezde, čiji je zvanično član, koji je postigao gol u seniorskom fudbalu.

"Presrećan sam zbog toga što sam pogotkom započeo svoju seniorsku karijeru, ali mi je najvažnije da je ekipa uspela da trijumfuje. Zahvalio bih se Marku Neđiću i njeogovom stručnom štabu na tome što su mi ukazali priliku, a nadam se da sam im partijom na terenu uzvratio. Asistencija za Stojanovića koja je prethodila mom golu mi je samo podigla samopouzdanje i epilog se video. Nastaviću da vredno radim uz san da i za prvi tim Crvene zvezde debitujem golom", rekao je momak rođen u Novom Pazaru za zvaničan sajt crevno-belih.

Maksimović je rođen 5. juna 2007. godine, a u sezoni za nama je blistao u dresu kadetske selekcije Crvene zvezde i toliko dominirao da mu je Marko Neđić uručio poziv na pripreme za prvi tim Grafičara. Bio je standardan na njima i izdvojio se kao jedan od najboljih fudbalera tima, što je nastavio da potvrđuje i sada kada je prvenstvo počelo.

Ipak, najmlađi Zvezdin fudbaler koji je u dresu seniorskog tima Crvene zvezde postigao gol je Luka Jović koji je to učinio sa 16 godina, 5 meseci i 5 dana.