Vesti iz fudbala

Četvrtfinale SP na TV Arena sport: Australija želi da prekine "prokletstvo domaćina"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.08.2023 08:22
Četvrtfinale SP na TV Arena sport: Australija želi da prekine "prokletstvo domaćina" AP Photo/Rick Rycroft

Fudbalerke Španije i Švedske izborile su plasman u polufinale Svetskog prvenstva u Australiji i Novom Zelandu, a danas će im se pridružiti još dve selekcije.

Domaća Australija od 09.00 časova (TV Arena 3 Premium) dočekuje Francusku, dok od 12.30 (TV Arena 3 Premium) časova igraju Engleska i Kolumbija.

Australijanke na ovom turniru imaju veliki motiv, budući da, ako se izuzmu igračice Sjedinjenih Amerikih Država koje su 1999. godine osvojile titulu svetskog šampiona kad se Mundijal održavao na njihovom tlu, nijedan domaćin u istoriji nije uspeo da prođe četvrtfinale.

Upravo njihov današnji rival je 2019. godine pred svojm navijačima eliminisan u četvrfinalu iako su im tada davane velike šanse za trijumf na turniru.

Dve ekipe su se do sada sastajale četiri puta i obe su ostvarile po dva trijumfa, tako da i ovog jutra u Brizbejnu treba očekivati mnogo uzbuđenja.

U drugom četvrtfinalu današnjeg dana Engleska kao ekipa koja je pobedila u svim do sada odigranim mečevima u Australiji i Novom Zelandu dočekuje Kolumbiju i Ostrvljanke su u tom susretu apsolutne favoritkinje i sve osim njihovog plasmana među četri najbolje na svetu bi bilo veliko iznenađenje.

Svetsko prvenstvo, četvrtfinale

Petak

Španija - Holandija 2:1 posle produžetaka (1:1, 0:0)
/Kaldentej 81p, Paraljuelo 111 - Van der Gragt 90+1/

Japan - Švedska 1:2 (0:1)
/Hajaši 87 - Ileštet 32, Angeldal 51/

Subota

Australija - Francuska 09.00 (TV Arena sport 3 Premium)
Engleska - Kolumbija 12.30 (TV Arena sport 3 Premium)