Vesti iz fudbala

Miodrag Božović ima ponudu Severne Makedonije: Bivši trener Crvene zvezde kandidat za selektora

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.08.2023 17:14
Miodrag Božović ima ponudu Severne Makedonije: Bivši trener Crvene zvezde kandidat za selektora MN Press

Miodrag Božović nema posao od razlaza sa ruskim Arsenalom iz Tule prošlog leta, ali mogao bi uskoro da ga dobije u Fudbalskom savezu Severne Makedonije. Nekadašnji trener Crvene zvezde jedan je od kandidata za naslednika Blagoja Milevskog na selektorskoj klipi, a podgoričke Vijesti saznaju čak da su pregovori Saveza i popularnog Grofa poodmakli. 

Ukoliko dve strane dođu do zajedničkog jezika, Božović bi dobio zadatak da popravi šta se može popraviti u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo sledeće godine, jer su Makedonci pretrpeli poraze od Ukrajine (2:3) i Engleske (0:7), a bodove uzeli samo protiv "male" Malte (2:1).

 

 

Odnosno, resetuje Elifa Elmasa i ekipu, tako da počnu da liče na tim koji je u trci za poslednji Mundijal šokirao Nemačku u Dizeldorfu, a onda u baražu oborio na pleća ni manje ni više nego osvajača poslednje kontinentalne krune - Italiju. 

Božović je osim Arsenala i Crvene zvezde, s kojom ima jednu superligašku titulu, u karijeri vodio još Budućnost, Grbalj, Borac iz Čačka, Dinamo i Lokomotivu iz Moskve, Rostov, Krila Sovjetov...