Vesti iz fudbala

Dolazak Mesija u Inter Majami bio bi najveći transfer u istoriji američkog sporta: Nevil o mogućnosti angažovanja Argentinca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.02.2023 16:50
Dolazak Mesija u Inter Majami bio bi najveći transfer u istoriji američkog sporta: Nevil o mogućnosti angažovanja Argentinca Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Potencijalni odlazak Lionela Mesija u Inter iz Majamija je velika želja vlasnika ovog kluba Dejvid Bekama, a za trenera Fila Nevila to bi bio najveći trasfer u istoriji sporta u Sjedinjenim Američkim Državama.

Engleski stručnjak priznaje da su u MLS ligi nastupali mnogi veliki igrači, ali naglašava da nijedan od njih nije bio tog kalibra kao slavni Argentinac.

"Njegov dolazak bi predstavljao najveći transfer u istoriji sporta u ovoj zemlji. Angažovanje Mesija bi sve promenilo. Drugačije bi se gledalo na fudbal, drugačije bi se ponašali svi u ligi, čak imam utisak da bi i drveće oko našeg trening kampa moralo da bude više nego što je sada. Možda bismo morali da menjamo hotel", slikovito je rekao Nevil.

Trener Intera ne propušta priliku da govori o Mesiju u superlativima, za njega je on najbolji fudbaler svih vemena, što je, kako pišu američki mediji, još jedan od načina da nagoviri Argentinca da dođe u Majami.

Međutim, relizacija ovog transfera za sada nije ni blizu, jer se, kako pišu španski mediji pravi prostor da se Argentinac vrati u Barselonu iz koje je i prešao u PSŽ, ali i to je za sada na dugom štapu.