Vesti iz fudbala

Holandija je nova-stara destinacija za Filipa Stevanovića

komentari (0)

Autor: Sašo Ilijoski

08.08.2023 18:23
Holandija je nova-stara destinacija za Filipa Stevanovića MN Press

Filip Stevanović, nekadašnji daroviti krilni napadač Partizana nastavlja da doživljava sudbinu mnogih drugih Srba koji su potpisali za Mančester siti kao tinejdžeri, a ugovor proveli na pozajmicama.

Ide Filip na treću pozajmicu od kako je 2021. godine prešao u Mančester siti i vraća se u Holandiju. Posle vremena provedenog u Herenvenu u sezoni 2021/22, srpski igrač će narednih godinu dana provesti u RKC Valvajku. Trener Hendrikus Fraser je imao manjak konkurencije krilnih igrača pa je rado prihvatio predlog Engleza da šansu ukaže i Stevanoviću.

"Posle dužih kontakata sa Mančester sitijem ukazal se šansa da dovedemo Stevanovića i nismo hteli da je propustimo. Profil napadača kakav je Filip sigurno će predstavljati dodatnu vrednost za naš tim", rekao je generalni menadžer Frenk Van Moselveld.

RKC je aktivirao i klauzulu po kojoj može na kraju sezone da otkupi Stevanovića, koji je u Herenvenu odigrao 24 utakmice, uz gol i asistenciju, ali je na terenu proveo samo 968 minuta. Prošlu sezonu 20-godišnji ofanzivac proveo je u portugalskoj santa Klari, ali samo uz devet mečeva u 199 minuta na terenu.