Vesti iz fudbala

Nema više moljakanja za dres: Navijači Kopenhagena pogođeni odlukom uprave

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.07.2023 19:46
Nema više moljakanja za dres: Navijači Kopenhagena pogođeni odlukom uprave Guliver/AP Photo/Martin Meissner

Fudbalski klub Kopanhagen zabranio je svojim navijačima da nastave s praksom moljakanja igrača za dresove, konkretno za isticanje transparenata tog tipa na tribinama tokom utakmica. Kako na domaćim mečevima, tako na gostovanjima. 

(Ne)očekivana odluka saopštena je putem zvaničnog sajta osvajača 15 titula šampiona Danske, uz uredno obrazloženje ukidanja običaja rasprostranjenog u svetu najunosnijeg sporta na svetu.

"Navijači neće moći da traže od igrača dresove ni na domaćim mečevima ni na gostovanjima. Odluku smo doneli iz prostog razloga, jer ne možemo svima da izađemo u susret. Broj takvih molbi je značajno porastao u poslednje vreme i zbog toga mnoga deca imaju loše iskustvo, zato što ostanu bez dresa", stoji na početku ovog pisanog obraćanja.

 

 

Rukovodstvo aktuelnog viceprvaka Danske tvrdi da je osim dobrobiti pristalica Kopenhagena imalo na umu i benefite za prvotimce izložene pomenutim zahtevima publike. 

"Igrači se tako nađu u teškoj situaciji, prosto ne mogu svima da izađu u susret i onda se od toga pravi negativna stvar. Nadam se da ćete nas razumet, jer mnogi traže dresove igrača. Njima će naravno i dalje biti dozvoljeno da poklone dres nekome ukoliko to sami žele, ali neće biti takvih zahteva na tribinama", zaključuje FK Kopenhagen.