Vesti iz fudbala

Barak Bahar blistao na konferenciji: Hteli smo šest golova, momci su stali, možda u sledećoj

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.07.2023 23:21
Barak Bahar blistao na konferenciji: Hteli smo šest golova, momci su stali, možda u sledećoj MN Press

Crvena zvezda iznenadila je Fiorentinu na svom terenu, savladavši je sa čak 5:0 u prijateljskom susretu, a dobra igra Beograđana i naravno, ubedljiva pobeda, itekako je obradovala novog trenera Baraka Bahara.

Zvezda je igrala atomski fudbal u Beogradu pred nešto više od 30 hiljada gledalaca, a kapitalnu prenost stekla je nakon nepunih pola sata, kada je na semaforu pisalo 5:0!

Ipak, smatra Bahar da postoji mnogo prostora za napredak.
 
"Želimo da napredujemo, da to bude još bolje, veći intenzitet. Još uvek smo u pripremama, dele se minuti, niko nije igrao 90 minuta, a u nedelju će šestorica fudbalera imati ceo meč. Jurimo formu i moramo da nastavimo tako."
 
Krasi Zvezdu spoj mladosti i iskustva.
 
"Sviđa mi se mešavina iskusnih i mladih igrača kakve imamo u timu i volim da ih kombinujem. Radimo sa mladima, želimo da uče, ne samo od starijih igrača, već i od stručnog štaba. I srećan sam što vidim da napreduju. Moj posao, i posao mog stručnog štaba je da odlučimo ko će tog dana izaći na teren. Ima još mnogo utakmica, biće prostora."

Ne želi Bahar da govori o potencijalnim pojačanjima.
 
"Što se pojačanja tiče, ne bih o tome ovde, razgovaraću sa generalnim direktorom Zvezdanom Terzićem o tome."
 
Objasnio je i odluku da izabere Bukarija kao izvođača penala.
 
"Bukari je zaslužio da izvede penal. Video sam koliko se trudi, prilagođava se na novu ulogu i mnogo se trudi. Zaslužio je da šutira i pogodi."

 
Baharova filozofija je jasna - 90 minuta dobre igre.
 
"Želim da unapredim ekipu u narednim utakmicama. Pobedili smo ubedljivo, ne delim utakmicu na segmente, već gledam kao celinu, kao 90 minuta. Hoću da budemo još snažniji, da intenzitet bude veći."

Fokus je isključivo na narednoj utakmici.

"Očekivanja postoje, i to ne možemo da kontrolišemo, ali ne plašim se. Moramo da nastavimo da radimo, da se spremimo za Vojvodinu, za mene je to najvažnije. Gledamo samo narednu utakmicu."

Našalio se Bahar kao ljubitelj tenisa, da bi Zvezda postizanjem šestog gola, osvojila set, po uzoru na Novaka Đokovića. 

"Hteli smo šest golova, momci su stali, možda u sledećoj."

MN Press

 

 


 
Nije želeo da apostrofira igrača utakmice, iako je jasno da ima mnogo kandidata. 
 
"Teško je izabrati igrača posle ovakve utakmice. Ne mogu samo jednog da izaberem, to je već posao novinara."
 
Nema sumnje da su navijači otšli nasmejani kući. 
 
"Bio sam uzbuđen kad sam izašao na teren, osetio sam podršku, navijači su zadovoljni i verujem da će ubrzo Marakana biti ispunjena do poslednjeg mesta. Igramo fudbal koji privlači publiku, biće sve više navijača."
 
Govorio je i o Ligi šampiona i onome što nas tamo čeka.
 
"Fiorentina je dobar tim, plan je da Zvezda ovako izgleda i u Ligi šampiona, ali ima vremena do toga. Za sad smo fokusirani na početak prvenstva. Ne volim da nas poredim ni sa kim, svaka utakmica je priča za sebe, analiziraćemo sve ovo, videćemo šta je dobro i šta možemo da popravimo", podvukao je Bahar.