Vesti iz fudbala

Janis, Lebron i Humels zbijaju šale na društvenim mrežama: Saga "Mbape - Al Hilal" postala predmet komedije među sportistima

komentari (0)

Autor: Mateja Petković

25.07.2023 22:02
Janis, Lebron i Humels zbijaju šale na društvenim mrežama: Saga "Mbape - Al Hilal" postala predmet komedije među sportistima Twitter

Svedoci smo sve češćih prelazaka fudbalera iz top evropskih liga u Saudijsku Arabiju, a nije tajna da je glavni motiv za to novac. Saudijci ozbiljno rade na dovođenju svetskih zvezda ne bi li promovisali svoju ligu, ali i dobili na kvalitetu.

Jedna od prekretnica ovog fenomena bio je transfer Kristijana Ronalda u Al Nasr, nakon čega su njegovim putem krenuli Karim Benzema, Sergej Milinković-Savić, Ngolo Kante, Rijad Marez...

Ipak, potencijalni transfer o kome se najviše govori ovih dana svakako jeste onaj koji uključuje fudbalera Pari sen Žermena, Kilijana Mbapea. Brzonogi Francuz je još od svog pojavljivanja na seniorskoj fudbalskoj sceni goruća tema svakog prelaznog roka, a sva je prilika da će upravo ovaj biti taj u kom će definitivno napustiti "Park Prinčeva".

Naime, saudijski Al Hilal je dvadesetčetvorogodišnjem Francuzu ponudio fantastične finansijske uslove, na račun čega su mnoge svetske sportske zvezde počele da zbijaju šale.

 

 

Najpre je to učinio iskusni nemački defanzivac, Mats Humels, napisavši: 

"Jednaka naplata za momke koji uklizavaju kao i za kojime se uklizava, molim vas", poručio je Humels preko svog tviter profila.

Zatim su se zbijanju šala priključili i NBA košarkaši, Lebron Džejms i Janis Adetokumbo. Superstar Lejkersa je na svom tviter profilu postavio isečak iz filma "Forest gump" uz natpis:

 

 

"Ja kada se uputim u Saudijsku Arabiju za taj jednogodišnji ugovor", dok je Janis uz sliku svoje face napisao:

"Al Hilal, možete uzeti mene. Izgledam slično kao Kilijan Mbape", što je pomenuti Francuz prokomentarisao sa desetak emodžija koji plaču od smeha.