Vesti iz fudbala

Ništa drugo se nije ni očekivalo: Čerčesov dobio otkaz u Ferencvarošu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.07.2023 08:45
Ništa drugo se nije ni očekivalo: Čerčesov dobio otkaz u Ferencvarošu AP Photo/Darko Vojinovic

Ruski fudbalski stručnjak, Stanislav Čerčešov dobio je otkaz na klupi Ferencvaroša nakon, u najmanju ruku neočekivanog poraza od amaterske ekipa Ki Klaskvik sa Farskih Ostrva u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona.

Bivši selektor nacionalnog tima Rusije je u Mađarsku došao 2021. godine i doneo dve vezane titule klubu iz Budimpešte, sa kojim je prošle godine i prezimeo u Evropu, ali 0:3 protiv Farana čelnici kluba nisu mogli da mu oproste.

Dva kluba su u prvoj utakmici odigrali 0:0, očekivalo se da će revanš biti samo formalnost, ali Ferencvaroš je na svom terenu doživeo poraz kakav nikada ranije nije u svojoj istori i rastanak sa ruskim stručnjakom je bio sasvim očekivan.

 

 

Ili, bolje da se kaže, sasvim očekivan za sve osim za samog Čerčesova koji je sinoć posle utakmice verovao da će ostati u klubu.

"Razočaran sam i potpuno rasturen. Niko ovo nije očekivao i znam da je to moja krivica. Momci su radii dobro na treningu, sve je bilo u redu, a onda nam se dogodi ovako nešto. To su normalne stvari u fudbalu, ali je mnogo teško kada to doživiš. Ipak, možemo da se vratimo, kao što smo to prošle godine uradili nakon eliminacije iz Lige šampiona", rekao je tada Čerčesov.

Na njegovu žalost, čelnici kluba nisu imali toliko strpljenja i sinoć posle utakmice je održan hitan sastanak uprave na kojem je odlučeno da se Rusu uruči momentalni otkaz.