Vesti iz fudbala

FS BiH potpisao ugovor s Telekomom Srbije: Utakmice Premijer lige prenosiće se u regionu i svetu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.07.2023 11:50
FS BiH potpisao ugovor s Telekomom Srbije: Utakmice Premijer lige prenosiće se u regionu i svetu TV Arena sport/ Screenshot

Utakmice Premijer lige Bosne i Hercegovine i u narednih pet sezona prenosiće se na TV Arena Sport. Ugovor su danas potpisali Vladimir Lučić, direktor Telekoma Srbije, i Adnan Džemidžić, v. d. generalnog sekretara Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (FSBiH).

"Arena postaje sve jača i utakmice će se prenositi u regionu i čitavom svetu. Popularnost lige će biti veća. Po meni je Arena dokazala u poslednjih nekoliko godina izuzetan kvalitet za promociju fudbala", rekao je Vladimir Lučić.

Prvi čovek FSBiH Vico Zeljković je poručio:

"Ovo je jako bitan događaj za FSBiH i ligu. Želim se zahvaliti grupaciji Telekom Srbija. Uspeli smo da osiguramo određena finansijska sredstva da nastavimo aktivnosti koje smo započeli. Izuzetno smo zadovoljni i trudićemo se da budemo što bolji partner."

Saradnja s Arenom Sport je nešto što će ostaviti dubok trag za naredni period, mišljenja je v. d. generalnog sekretara FSBiH Adnan Džemidžić.

"Arena je nastavila tradiciju koju ima posljednjih 10 godina. Verujem da će saradnja trajati. Trudićemo se da nastavimo da pružamo usluge koje će zadovoljiti publiku", rekao je Mirza Vilić iz Arene Sport.

 

 

Kada su u pitanju neki bitni detalji, oni finansijski, rečeno je da se radi o poslovnoj tajni, ali da je došlo do određenog povećanja koje se desilo u regionu. Emisija u kojoj bi se komentirale sporne situacije izostala je prethodnih sezona.

"Da vidimo koje su mogućnosti i pokušaćemo to da rešimo. Poboljšali smo prenos u odnosu na ranije", kazao je Vilić, a Zeljković se nadovezao da će Premijer liga BiH od sezone 2024/25 dobiti VAR.

Na press konferenciju u zgradu FSBiH stigli su i članovi Izvršnog odbora Muhidin Raščić, Miloš Brkić, Žarko Laketa, Milorad O. Lale i Midhet Sarajčić.