Vesti iz fudbala

Kilijan Mbape igra za Francusku, a njegov sin... Ne bih mu branio da igra za Kamerun

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.07.2023 09:05
Kilijan Mbape igra za Francusku, a njegov sin... Ne bih mu branio da igra za Kamerun Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Najbolji francuski fudbaler, Kilijan Mbape izjavo je da, ukoliko njegov sin jednog dana bude želeo da igra za reprezentaciju Kameruna, on mu neće praviti problem oko toga.

Zvezda PSŽ-a, koja ima kamerunske korene, boravila je prethodnih nekoliko dana u zemlji svog porekla, gde je između ostalog odgovorila na hipotetičko pitanje - da tvoj sin jednog dana bude vrhunski fudbaler, za koju bi reprezentaciju igrao?

"To je veoma lako pitanje. Nije to isto kao da gvorite o igranju za klub. Nastupanje u nacionalnom dresu mora da dođe iz srca. Nikada nisam skrivao kamerunske korene, ali rođen sam u Francuskoj,ceo život sam proveo tamo, ta emlja mi je bliža srcu i zato sam izabrao da igram za nju", rekao je Mbape i dodao:

"E sad, možda moj sin bude rođen u Kamerunu ili bude odrastao u toj zemlji i zavoli je, veže se za nju, pa je onda veoma moguće da izabere da ne igra za Francusku. Ukoliko to zaista bude bilo tako, apsolutno bih poštovao tu odluku i nikada se ne bih mešao. To je lična stvar koju svaki čovek mora sam da prelomi u sebi".

Inače, Kilijan Mbape kroz svoju fondaciju mnogo pomaže zajednici u Kamerunu, gde je u nekoliko navrata renovirao škole i finansirao razne projekte.