Vesti iz fudbala

Makedonci hoće Vladana Milojevića za selektora: Savez sprema otkaz Milevskom i baca "udicu" prema bivšem Zvezdinom treneru

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.07.2023 17:12
Makedonci hoće Vladana Milojevića za selektora: Savez sprema otkaz Milevskom i baca "udicu" prema bivšem Zvezdinom treneru MN Press

Mediji u Severnoj Makedoniji složni su u tvrdnji da su Blagoju Milevskom odbrojani dani i da tamošnji Savez silno želi da dovede Vladana Milojevića za novog selektora fudbalske seniorske reprezentacije bivše jugoslovenske republike. 

Za početak, sadašnji šef tručnog štaba nacionalnog tima trebalo bi sutra da dobije otkaz od Upravnog odbora FS Severne Makedonije, jer ga smatraju najodgovornijim za loše rezultate ekipe u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope. 

Makedonci su pretposlednji na tabeli grupe C, s jednom pobedom i dva poraza, a tri boda ima i Italija. Engleska je ubedljivo prva (12), a prati je Ukrajina (6), pa je teško čak i zamisliti da će se naše komšije probiti do EURO 2024

 

 

 

U Savezu se ipak nadaju da će dolaskom Milojevića početi da duvaju novi vetrovi u reprezentaciji i da je jedan od najboljih trenera u istoriji Crvene zvezde sposoban da izvuče "kola" iz rupe.

"On je relativno mlad i moderan strateg čija cena i godišnja plata ne bi trebalo da budu problem za promociju u Makedoniji", navodi, na primer, "Sportmedia". 

Sve to pod uslovom da je Milojević zainteresovan za ovu vrstu posla. Slobodan jeste, jer je bivši strateg atinskog AEK-a i saudijskog Al Ahlija slobodan posle razlaza sa kiparskim APOEL-oma. 

U slučaju da ga pregovarači ne ubede kao alternativno rešenje pominje se bivši kapiten reprezentacije, Goce Sedloski, mada nema dobre preporuke, obzirom na to da je prošle godine dobio tri klupska otkaz.