Vesti iz fudbala

Botev prejak zalogaj za Nišlije: Radnički porazom završio pripreme u Bugarskoj

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.07.2023 22:18
Botev prejak zalogaj za Nišlije: Radnički porazom završio pripreme u Bugarskoj FK Radnički Niš

Fudbaleri Radničkog iz Niša poraženi su u drugoj prijateljskoj utakmici u Bugarskoj od Boteva rezultatom 3:0. Domaćinu je ovaj meč bio generalna proba pred početak prvenstva, dok će Radnički završiti pripreme u Bugarskoj i od sutra nastaviti da se za novu sezonu priprema u Nišu.

Ekipa Radničkog počela je meč u mešovitom sastavu, dok su domaći igrali u svom najjačem. Botev je poveo u 17. minutu utakmice, centrirao je Kolev, a Sekulić pogodio glavom. Priliku da izjednači već u narednom napadu imao je Petrov, koji je šutirao, a defanzivac Boteva, Punčec, izbacio loptu sa gol-linije. U 34. minutu Gaku je faulirao Etoa, a sudija pokazao na belu tačku. Precizan za 2:0 bio je ponovo Sekulić. Uporni su bili igrači Radničkog, napadali, ali je izostajala završnica.
Do trećeg gola domaći su došli u 41. minutu, a strelac je bio Rabej. Tri minuta kasnije, pred odlazak na odmor, Pejović je pogodio prečku.

Za novo uzbuđenje čekalo se do 59. Minuta, kada je Cvetković odlično prošao po desnoj strani, šutirao, a golman domaćih odbranio. Interesantno je bilo i u 81. minutu. Škrbić je fauliran na sredini terena, a sudija je pustio domaće igrače da krenu u kontru, Akere je šutirao, a odlično intervenisao mladi Stevanović. Tri minuta kasnije, Stevanović nakon jednog udarca boksuje loptu i spašava gol. Do kraja meča viđena je još jedna šansa, ali je krilni fudbaler Radničkog, Stefan Cvetković, šutirao preko gola.

FK Radnički Niš

 

 

Svoje utiske nakon meča izneo je šef stručnog štaba Nikola Trajković. - "U ovom trenutku, ovo je bila preteška provera za Radnički. Naši današnji rival je na sedam dana od početka prvenstva, a mi smo morali da pravimo rotacije u timu i dajemo šansu svim igračima. Ono što je pozitivno, ako nešto može biti pozitivno u porazu je da smo dobili neke odgovore, jer je nama svaka od ovih utakmica i pripremna i takmičarska, na njima igrači pokazuju koliko su spremni da daju ekipi u ovom delu priprema. Sa jedne strane, svakako nije prijatno izgubiti utakmicu, ali sa druge strane mogu reći da smo definitivno dobili neke odgovore koji sun am bili neophodni.", rekao je trener Nikola Trajković.

Ekspedicija Radničkog se od ponedeljka vraća u Niš. Gde će trenirati i pripremati se za početak novog prvenstva u Super ligi Srbije.