Vesti iz fudbala

Vlahović nije u Bajernovim planovima: Uli Henes ne vidi još špica Juventusa u Minhenu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.07.2023 20:16
Vlahović nije u Bajernovim planovima: Uli Henes ne vidi još špica Juventusa u Minhenu Tanjug/AP Photo/Jose Breton

Dušan Vlahović još je fudbaler Juventusa, ali ne prestaju kalkulacije na temu njegove dalje sudbine u špicu ekipe iz Torina, sa zajedničkim imeniteljem - velike su šanse da će ovog leta napustiti "staru damu".

Iako je plaćen više od 80 miliona evra i projektovan kao napadač crno-belih na duže staze, Vlahović nije do sada dosegao golgeterske visine iz vremena kada je kao centarfor Fiorentine žario i palio prvenstvom Italije. To, međutim, ne utiče na potražnju za njim, a kao jedan od potencijalnih kupaca pominje se i Bajern. 

"Mislim da je Vlahović dobar napadač. Nije imao dobru sezonu, ali se dokazao pre toga u Fjorentini, manjem klubu. Mislim, ipak, da nije u prvom planu u Bajernovom planovima sada", počasni predsednik minhenskog kluba Uli Henes ima drugačiju percepciju od medija u Italiji i Nemačkoj. 

 

 

Prvi pik Bavaraca je Hari Kejn iz Totenhema i Henes smatra da bi to bilo savršeno rešenje, mada je posao još daleko od potencijalne realizacije. 

"Kejn bi se odlično uklopio ako želite nekog ko će vam momentalno doneti uticaj. On se dokazao u poslednjih deset godina kao vrhunski napadač. Iz tog ugla gledano, njegovo dovođenje bi donelo vrlo malo rizika, a mnogo mogućnosti. Odmah bi dao timu veliko iskustvo i kvalitet. Kejn daje golove na sve načine, kompletan je napadač. Ima 29 godina i bio bi skupa investicija. Ali bi sigurno odmah mogao da pomogne Bajernu".

Nemac daje prednost u odnosu na Vlahovića čak i mlađima od njega, Viktoru Osimenu i Rendalu Kolo Muaniju. 

"Kolo Muani i Osimen su odlično napadači, obojica imaju 24 godine. Osimen je u maloj prednosti, jer je igrao sjajno u jednoj od najjačih liga. Bajern bi mogao da planira sa njim za narednih deset godina. Kolo Muani ima veliki potencijal, možda je do sada pokazao 20-30 odsto mogućnosti. Ako bi ih razvio do kraja, bio bi jedan od najboljih napadača na svetu. Ima još dobrih napadača koji su zanimljivi, kao što je, recimo, Gonzalo Ramos", dodao je Uli Henes.