Vesti iz fudbala

Bobi Firmino najveće pojačanje u istoriji Al Ahlija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.07.2023 08:41
Bobi Firmino najveće pojačanje u istoriji Al Ahlija FC Al Ahli

Brazilski napadač Roberto Firmino je promovisan kao pojačanje Al Ahlija iz Džede. Nekadašnji reprezentativac je došao kao slobodan igrač posle isteka ugovora sa Liverpulom i potpisao je ugovor do leta 2026. godine.

Brazilac je drugo veliko pojačanje Al Ahlija ovog leta iu sigurno najveće u istoriji. Pre njega je u klub stigao golman Eduar Mendi iz Čelsija u transferu teškom 18.000.000 evra za ugovor vredan 11.000.000 evra godišnje. Firmino je finansijski prošao mnogo bolje. U Al Ahliju će zarađivati čak 20.000.000 evra po sezoni u naredne tri godine, odnosno četiri puta višenego u Liverpulu.

Najveće inostrano ime u istoriji Al Ahlija je do sada bio nekadašnji Barselonin i Totenhemov vezista Paulinjo. Brazilci su ubedljivo najbrojnija inostrana nacija koja je igrala u Al Ahliju, jer je Bobi 35. po redu. Trag u Al Ahliju su ostavili i Srbi. Igrali su tamo Darko Anić, Nikola Petković, Danijel Aleksić, Marko Marin, Ljubomir Fejsa, a trener je bio Vladan Milojević.

Al Ahli je pre godinu dana doživeo najteži udarac u klupskoj istoriji kada je po prvi put ispao u drugu ligu. Ekspreno se vratio i sada pravi tim kojim bi parirao najvećim rivalima.