Vesti iz fudbala

Hadžibegić i zvanično nije više selektor BiH, ne menjaju ga ni Krstajić ni Bilić

komentari (0)

Izvor: Tanjug

24.06.2023 08:30
Hadžibegić i zvanično nije više selektor BiH, ne menjaju ga ni Krstajić ni Bilić NFSBIH

Čelnici Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i zvanično su danas smenili selektora Faruka Hadžibegića posle serije očajnih rezultata.

Hadžibegić je smenjen posle tri vezana poraza u kvalifikacijama za EURO 2024 od kojih je posebno bolan bio poslednji, protiv Luksemburga na domaćem terenu (0:2). 

Mediji u Bosni i Hercegovini, ali i u Srbiji i Hrvatskoj, pisali su danas da su kandidati za novog selektora Mladen Krstajić i Slaven Bilić, ali su obe vesti demantovane u toku dana. Čelnici FS Bugarske su saopštili da Krstajić sigurno ostaje selektor, a Bilić je danas zvanično postao trener turske Adane. Očigledno je da će FS BiH morati da potraži neka druga rešenja. 

Bosna i Hercegovina posle četiri odigrana kola u kvalifikacionoj G grupi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo ima samo tri boda i praktično samo teoretsku šansu da se domogne pozicije dva koja vodi direktno na EURO. Srećom po "zmajeve", kako ih zovu navijači BiH, imaju obezbeđen plasman u baraž za EURO zahvaljujući odličnim partijama u prethodnom izdanju Lige nacija.