Vesti iz fudbala

Uživanje u fudbalu uz TV Arena sport: 24. septembar i 29. oktobar su dani za evropske derbije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.06.2023 14:23
Uživanje u fudbalu uz TV Arena sport: 24. septembar i 29. oktobar su dani za evropske derbije MN Press

Nova sezona u španskoj fudbalskoj La Ligi počinje 12. avgusta, a u prvom kolu aktuelni šampion Barselona će dočekati Hetafe, dok će madridski Real gostovati Atletiku u Bilbaou, saopšteno je danas na zvaničnom sajtu takmičenja. 

U ostalim mečevima prvog kola nove sezone u La Ligi sastaće se: Almerija - Rajo Valjekano, Atletiko - Granada, Selta - Osasuna, Sevilja - Valensija, Las Palmas - Majorka, Viljareal - Betis, Sosijedad - Đirona i Kadiz - Alaves. 

Prvi "El klasiko" između Barselone i Reala na programu je 29. oktobra u 11. kolu La Lige na Nou Kampu, dok će drugi duel ova dva tima biti odigran 21. aprila naredne godine u Madridu u okviru 32. kola španskog prvenstva. 

KOMPLETAN RASPORED PRIMERE

Poslednje, 38. kolo La Lige biće odigrano 26. maja naredne godine.

S obzirom na to da su poznati i termini i rasporedi utakmica u Premijer ligi i Ligi 1, zanimljivo će biti tog 29. oktobra, jer će istog dana snage odmeriti Mančester junajted i Mančester siti. Nešto više od mesec dana ranije, 24. septembra, očekuju nas tri velika derbija.

KOMPLETAN RASPORED PREMIJER LIGE

U Primeri će se sastati Atletiko i Real Madrid, dok će u Londonu igrati Arsenal i Totenhem. Veliku pažnju kod ljubitelja francuskog fudbala privući će derbi na "Parku prinčeva" između Pari sen Žermena i Marseja.

KOMPLETAN RASPORED LIGE 1

Premijer liga će, doduše, početi još jednim derbijem, doduše klubova koji u prošloj sezoni nisu imali značajniju ulogu u borbi za tron, ali je već najavljuju u novoj. Već u prvom kolu 13. avgusta Čelsi će ugostiti Liverpul.

Sve ove utakmice, kao i mnoge druge derbija gledaoci TV Arena sport imaće priliku da prate na našim kanalima.