Vesti iz fudbala

Kraj blistave karijere: Najbolji strelac reprezentacije Gane objavio odlazak u penziju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.06.2023 08:01
Kraj blistave karijere: Najbolji strelac reprezentacije Gane objavio odlazak u penziju Guliver/AP Photo/Sunday Alamba

Najbolji strelac fudbalske reprezentacije Gane svih vremena, Asamoa Đan, saopštio je da završava bogatu karijeru u 37. godini.

Nekadašnji fudbaler Udinezea, Rena i Sanderlenda, koji je sa nacionalnim timom svoje države igrao na dva Mundijala i osvajao srebrne i bronzane medalje na Kupu afričkih nacija, odigrao je 109 mečeva u dresu sa državnim grbom i postigao 51 gol.

 

 

"Koristim ovu priliku da saopštim najtežu odluku u karijeri svakog sportiste. To je onaj trenutak kad vam tanani glas u glavi kaže da je vreme. Vreme da se okonča profesionalno igranje fudbala", poručio je Đan.

Novopečeni fudbalski penzioner je poručio da će i dalje ostati u fudbalu kroz razne projekte i da će se truditi da svoje dragoceno iskustvo prenese na mlade talentovane igrače kao što je to i činio poslednjih godina.

Đan je tokom uspešne karijere postavio mnoge rekorde koji će teško biti oboreni, a neki od njih su to da je sa 17 godina i 362 dana najmlađi strelac za nacionalni tim Gane, dao je najviše golova za ovu reprezentaciju na Mundijalima (šest), sedam puta je nastupao na Kupu afričkih nacija…