Vesti iz fudbala

Uprkos zabrinjavajućim rezultatima "pancera", Flik ostaje selektor Nemačke

komentari (0)

Izvor: Tanjug

21.06.2023 21:50
Uprkos zabrinjavajućim rezultatima "pancera", Flik ostaje selektor Nemačke Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

Sportski direktor nemačke fudbalske reprezentacije Rudi Feler izjavio je da razočaran igrama nacionalnog tima na poslednja tri prijateljska meča, ali je dodao da Hansi Flik ostaje selektor "pancera", prenose nemački mediji.

Nemačka je sinoć u Gelzenkirhenu poražena od Kolumbije (0:2). "Panceri" su prethodno poraženi od Poljske (0:1) i odigrali su nerešeno sa Ukrajinom (3:3).

"Premalo smo pokazali na poslednja tri meča. Kolumbija je bila najteži protivnik. Selektor Hansi Flik je pokušao sve. Isprobao je neke stvari, ali kvalitet igrača nije kao pre nekoliko godina. Uveren sam da neke igrače nećemo videti u septembru", rekao je Feler za RTL.

 

 

Nemačka će u septembru odigrati prijateljske mečeve sa Japanom i Francuskom.

"Flik ostaje selektor Nemačke. Svi se slažemo da je savršen selektor za ostvarenje uspeha na EP. Želimo pobede, želimo da testiramo neke stvari, ali istovremeno želimo da motivišemo ljude. Na kraju smo teške sezone, umorni smo i noge su teške. Žao mi je navijača, probali smo, ali nije uspelo. Argumenti nisu na našoj strani. Moramo da budemo bolji u septembru", istakao je Feler.

Nemačka je domaćin Evropskog prvenstvo, koje će biti odigrano od 14. juna do 14. jula naredne godine.