Vesti iz fudbala

Panatinaikos doveo Mladenovića, a pikirao Đuričića i Mitrovića: Grčki klub pravi sprsku koloniju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.06.2023 18:26
Panatinaikos doveo Mladenovića, a pikirao Đuričića i Mitrovića: Grčki klub pravi sprsku koloniju MN Press

Srpski fudbalski reprezentativac Filip Mladenović potpisao je pre nekoliko dana ugovor sa Panatinaikosom, a zeleno-beli dres mogla bi ovog leta da zaduže još dvojica naših igrača, jer je aktuelni vicešampion Grčke bacio oko na još jednog "orla", vezistu Filipa Đuričića, kao i na nekada standardnog defanzivca nacionalnog tima Stefana Mitrovića.

Grčki mediji javljaju da su srpski stručnjak na trenerskoj klupi Atinjana, Ivan Jovanović, sportski sektor jednog od dva najveća grčka kluba i ostatak uprave ozbiljno zainteresovani da za sledeću sezonu angažuju pomenutog igrača sredine terena, ugovorom vezanog za Sampdoriju do leta 2024. godine. Uz dodatnu informaciju da bi posao mogli da im olakšaju ispadanje Đenovljana u Seriju B i finansijski problemi kluba čiji dres nosi Đuričić. 

I u slučaju Mitrovića na ruku Panatinaikosa ide to što štoper Hetafea ulazi u zadnju godinu ugovora, pa je sada prava prilika da Španci zarade na njegovom odlasku, a pregovore bi mogla da ubruza i želja iskusnog defanzivca da igra kvalifikacije za Ligu šampiona sa ekipom koja je prošlu sezonu završila iza AEK-a.

Navodno, u oba slučaja bi više detalja moglo da bude poznato u nekoliko sledećih dana, pa da i jedan od poslova bude ubrzo zaključen, ako ne i oba, a novopečeni novajlija Mladenović dobije jednog ili dvojicu zemljaka za saigrača.