Vesti iz fudbala

Radovan Pankov predstavljen u Legiji iz Varšave

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.06.2023 22:51
Radovan Pankov predstavljen u Legiji iz Varšave Legia.com

Radovan Pankov nastavlja nisku kvalitetnih srpskih fudbalera u Legiji iz Varšave. Štoper Crvene zvezde danas je potpisao trogodišnji ugovor sa vicešampionom Poljske i zadužio je dres sa brojem 12. Filip Mladenović je napustio Legiju i prešao u Panatiniakos, a Pankov će u narednoj sezoni biti adut najtrofejnijeg poljskog kluba.

"Jačanje defanzive bio nam je prioritet u letnjem prelaznom roku. Pankov će nam dati više opcija u odbrani. Radi se o afirmisanom i trofejnom igraču koji je godinama igrao u Crvenoj zvezdi i zna težinu igranja pod pritiskom radi postizanja najviših ciljeva", istakao je sportski direktor Jacek Zjelinski.

 

 

"Raša" Pankov je od 2016. godine igrao za Ural i AEK iz Larnake, pa ima i internacionalnog iskustva. Četiri sezone je uspešno igrao u Crvenoj zvezdi, a prošlu polusezonu proveo je u Čukaričkom.

"Imam pobednički mentalitet koji je savršen za ovo mesto. Legija je klub poznat ne samo u Poljskoj već i u Evropi. Za ekipu i mene glavni cilj će biti da vratimo titulu. Voleo bih da ponovo igramo UEFA Ligu konferencija", istakao je Pankov na promociji.

Pankov je odigrao 115 mečeva za Crvenu zvezdu, uz tri pogotka, osvojio je sedam trofeja, tri duple krune.