Vesti iz fudbala

N'Golo Kante nije odoleo basnoslovnoj ponudi Al Itihada: Francuz potpisao za klub u kom ga je sačekao zemljak Benzema

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.06.2023 13:32
N'Golo Kante nije odoleo basnoslovnoj ponudi Al Itihada: Francuz potpisao za klub u kom ga je sačekao zemljak Benzema Tanjug/AP Photo

Al Itihad ne žali novac za pravljenje tima za sledećih par sezona, pa je posle čuvenog centarfora madridskog Reala, Karima Benzeme, basnoslovnom novčanom ponudom "namamio" i njegovog nekadašnjeg saigrača iz fudbalske reprezentacije Francuske, N'Golo Kantea. 

Doskorašnji defanzivni vezista Čelsija prihvatio je da za 100 miliona evra po sezoni pojača redove devetostrukog prvaka Saudijske Arabije, s opcijom produženja ugovora posle isteka potpisanih 24 meseca. 

 

 

Bez obzira što bivši igrač Lestera i Kaena ima 32 godine, a teška povreda ga je sprečila da prošle sezone odigra više od sedam utakmica za "plavce", bogati šeik je dobrano odrešio kesu da bi privoleo drugog od dvojice "trikolora".

Kante je Čelsi napustio da 269 odigranih mečeva, 13 datih golova i 16 nameštenih pogodaka, a vrhunac njegovog fudbalskog života u Londonu bilo je osvajanje titula šampiona Evrope i sveta.