Vesti iz fudbala

Sergej Rebrov novi selektor fudbalske reprezentacije Ukrajine

komentari (0)

Izvor: Tanjug

07.06.2023 15:43
Sergej Rebrov novi selektor fudbalske reprezentacije Ukrajine TV Arena sport/ Screenshot

Sergej Rebrov je imenovan za novog selektora fudbalske reprezentacije Ukrajine, saopšteno je na sajtu fudbalskog saveza te države. Na klupi Ukrajine nasledio Ruslana Rotana, koji je bio imenovan kao privremeni selektor.

Kako se navodi, 49-godišnji Rebrov je potpisao ugovor sa čelnicima FS Ukrajine do juna 2026. godine i predvodiće državni tim u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine i kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2026. godine.

Ukrajina je kvalifikacije za EURO startovala porazom od Engleske, a 16. juna gostuje Severnoj Makedoniji, dok četiri dana kasnije dočekuje Maltu. U "C" grupi je još i Italija, a dve prvoplasirane selekcije će direktno na EP u Nemačku. Ukrajina nema obezbeđen baraž preko Lige nacija, pa može na EURO samo ako bude među prve dve u C grupi. 

 

 

Rebrov je posle impresivne karijere u Šahtjoru, Dinamu iz Kijeva, Totenhemu, Fenerbahčeu, Vest Hemu i Rubinu iz Kazanja, posle 75 mečeva za selekciju, od 2009. godine uplovio u trenerske vode. Radio je u školi Dinama iz Kijeva, četiri sezone bio je asistent šefa struke, a od 2014. do 2017. i prvi trener ovog kluba. Sezonu je boravio u Al Ahliju a od 2018. do 2021. je vodio Ferencvaroš i postavio ga u vrh mađarskog fudbala. Poslednje dve sezone bio je trener Al Aina iz Emirata.

Ima iskustva i u radu sa selekcijom Ukrajine jer je 2010. i 2011. bio asistent Juriju Kalitvincevu.