Vesti iz fudbala

Bugarska se pred Srbiju pojačala Brazilcem Žefersonom: Krstajić računa na fudbalera CSKA

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.06.2023 18:50
Bugarska se pred Srbiju pojačala Brazilcem Žefersonom: Krstajić računa na fudbalera CSKA Guliver/Imago Sports

Selektor Mladen Krstajić dobio je ozbiljno pojačanje za fudbalsku reprezentaciju Bugarske u budućnosti, počev od kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sledeće godine, jer je otklonjena i poslednja prepreka za priključivanje Brazilca Žefersona Telesa. 

Defanzivni igrač sredine terena, rođen pre 29 godina, već dugo vremena nastupa za CSKA iz Sofije a nedavno je postao državljanin Bugarske, pa s novim pasošem ima pravo da se prikluči balkanskoj selekciji koju vodi bivši strateg Srbije. 

 

 

Džeferson je pre pola decenije stigao u sofijski CSKA i to iz brazilskog Internacionala, posle čega je skupio čak 159 meča u dresu sadašnjeg tima. Deo njih i pod trenerskom palicom Partizanove igračke legende Saše Ilića. 

Krstajić ga je i ranije planirao za nacionalni tim, ali su ga povrede sprečile da već debituje. Neće moći ni protiv Litvanije (17. jun) i Srbije (20. jun), ali je najavljeno da će biti na spisku za septembarski duel sa Crnom Gorom u kvalifikacijama za EURO 2024. godine i prijateljski susret sa Uzbekistanom istog meseca.

Bugarska je trku za EURO otvorila sa dva poraza, kod kuće od Crne Gore (0:1) i u gostima od Mađarske (3:0), pa je zakovana za dno tabele G grupe. 

 

Standings provided by Sofascore