Vesti iz fudbala

Niko ne zna kada biti pušten iz zatvora, ali pozvan u reprezentaciju: Neobičan slučaj reprezentativca Južne Koreje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.06.2023 12:33
Niko ne zna kada biti pušten iz zatvora, ali pozvan u reprezentaciju: Neobičan slučaj reprezentativca Južne Koreje Guliver/Imago Sports

Son Džun Ho nalazi se na spisku pozvanih reprezentativaca Južne Koreje, za provere protiv Perua i Salvadora 16. i 20. juna, ali u ovom trenutku niko nema informaciju da li će fudbaler kineskog Šandun Tajšana uopšte moći da se javi selektoru Jirgenu Klinsmanu i dođe na pripreme nacionalnog tima.

Iz potpuno neverovatnog razloga, jer pomenuti defanzivni vezista nije povređen, suspendovan ili uvređen, nema problema sa klupskom dozvolom ili avionskim kartama, već zato što se nalazi u zatvoru, a u njegovoj domovini ne znaju tačne razloge stavljanja iza rešetaka, da li će i kada biti osuđen i kada će biti pušten na slobodu.

"Ne znamo u kakvom je fizičkom i psihičkom stanju Ho, ali je važno da mu pružimo podršku. Jasno je da smo svi šokirani situacijom. Zaista se nadamo i molimo da bude oslobođen. Ali to nije u našim rukama. On je na spisku u slučaju da se nešto dogodi", naveo je nemački stručnjak na mestu šefa stručnog štaba pomenute azijske selekcije. 

Dostupni podaci kažu da je 31-godišnji akter prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva već četiri nedelje u jednom od kineskih zatvora, a mediji iz najmnogoljudnije zemlje sveta dovode ga u vezu sa nameštanjem utakmica u tamošnjem prvenstvu. Iz istog razloga uhapšeno je još devet osoba, između ostalog i nekadašnji selektor KIne, Li Te. 

Fudbalski savez Južne Koreje čini što je u njegovoj moći da dopre do Hoa, ali su ti pokušaji bezuspešni, pa opet je selektor Klinsman odlučio da ga stavi na poslednji spisak reprezentativaca.