Vesti iz fudbala

Dosad neviđen rasplet u fudbalu! Tri tima se smenjivala na liderskoj poziciji, na kraju Antverpen - šampion

komentari (0)

Autor: Mateja Petković

04.06.2023 21:00
Dosad neviđen rasplet u fudbalu! Tri tima se smenjivala na liderskoj poziciji, na kraju Antverpen - šampion Twitter/Royal Antwerp

Neviđena završnica sezone u Belgiji na kraju je pripala Antverpenu! Tokom mečeva poslednjeg kola čak tri tima su se smenjivala na vrhu i to od 89. do 95. minuta.

Sve do 89. minuta prvo mesto tržao je Sen Žiloa, da bi u narednih pet minuta tituli najbližio bio Genk, ali je na kraju titu poneo tim koji ju je čekao 66 godina - Antverpen.

 

 

Sen Žil je u 46. minutu imao 1:0 protiv Klub Briža pošto je Simon Adingra bio spretan pred protivničkim golom. Međutim, uspeli su da se vrate gosti golom Šiona Home u 89. minutu, a potom i da postignu još dva u sudijskoj nadoknadi za 3:1.

Druga utakmica između Genka i Antverpena završena je rezultatom 2:2 (1:0), a heroj gostujućeg tima bio je iskusni Tobi Aldervejled. Domaći su imali vođstvo u dva navrata, ali je gost osvojio zlata vredan bod pogotkom prekaljenog štopera u 94. minutu.

Dakle, na kraju je najveći tragičar bio Genk, koji je imao titulu šampiona u rukama, a na kraju će biti treći i čak neće učestvovati ni u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Union je drugi i boriće se za elitno takmičenje, ali tako je bio blizu osvajanja prve titule prvaka posle čak 88 godina.