Vesti iz fudbala

"Oni vole Srbiju": Edmund Ado o životu u Subotici, svojim fudbalskim počecima, ali i utakmici sa Zvezdom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.06.2023 20:52
"Oni vole Srbiju": Edmund Ado o životu u Subotici, svojim fudbalskim počecima, ali i utakmici sa Zvezdom TV Arena sport

Fudbaler Spartaka iz Subotice, Edmund Ado, bio je gost emisije "Oni vole Srbiju". Gledaoci TV Arena sport su od veziste iz Gane mogli da čuju dosta toga zanimljivog, između ostalog i utiske o životu u Srbiji...

Na samom početku istakao je da mu se dopada Subotica:

"Volim život u Subotici, lepo je. Mali je grad, ali zaista fin, kao i ljudi. Ovo je jako dobro mesto za sportiste. Jako je opušteno", počeo je Ado, pa uporedio grad na severu Srbije, sa svojim rodnim:

"Akra je veliki grad, veoma je zabavan. Kada želiš da izađeš ima stvarno mnogo mesta. Ovde je malo, ali takođe lepo, ne opterećuješ se". 

Potom se prisetio kako je krenuo da se bavi fudbalom:

"Sve je počelo kad sam imao deset godina. Igrao sam u timu 'Majti Kosmos'. Odatle sam počeo i tu me je uočio jedan agent iz Gane. Jedan od najpoznatijih u mojoj zemlji i zahvaljući njemu sam imao priliku da odem u Italiju. Prvi pokušaj je bio Atalanta, potom sam išao na probe u klubove poput Bolonje, pa u Senicu u Slovačku, odakle sam prešao u Šerif", rekao je Ado. 

Talentovani vezista je bio član Šerifa one godine kada je Crvena zvezda ispala iz kvalifikacija za Ligu šampiona:

"Atmosfera je bila sjajna. Ranije sam gledao neke utakmice, gledao sam ih u Ligi šampiona. Na terenu nismo čuli sudijski zvižduk, toliko je bilo bučno. Navijači su zaista posvećeni i zaista mi je drago što sam igrao tu utakmicu".

Na taj način je moldavski klub izborio Ligu šampiona, a u grupnoj fazi je čak pobedio i Real Madrid:

"Bilo je sjajno. Na dan utakmice nisam mogao da jedem zbog stresa. Razmišljao sam da idemo da damo maksimum, ali nisam verovao da ćemo pobediti. Prvi put sam osećao tu vrstu treme. Hteo sam da im pokažem da mogu da igram sa njima, da mogu da se borim. Posle utakmice su me svi 'bombardovali' pozivima", kazao je Ado.

Fudbalski uzor mu je upravo fudbaler Reala, Toni Kros:

"Igra u veznom redu kao i ja, dopada mi se njegov pas. Uvek sam pratio igrače koji igraju na mojoj poziciji", istakao je Ado, a potom odgovorio na pitanj koji srpski fudbaler mu se dopada:

"Nemanja Matić. Uglavnom gledam vezne igrače, a volim i Mančester junajted i privukao je moju pažnju. Gledam kako igraju drugi veznjaci, kako se kreću, koje odluke donose", odgovorio je vezista iz Gane.

Ostatak intervjua možete pogledati na Areninom jutjub kanalu.