Vesti iz fudbala

Humanitarna utakmica u čast Siniše Mihajlovića igraće se 11. oktobra u Bolonji

komentari (0)

Izvor: Tanjug

27.05.2023 12:28
Humanitarna utakmica u čast Siniše Mihajlovića igraće se 11. oktobra u Bolonji TV Arena sport/ Screenshot

Humanitarna utakmica u čast preminulog legendarnog srpskog fudbalera i trenera Siniše Mihajlovića biće odigrana 11. oktobra u Bolonji, javila je italijanska televizija "Mediaset", a prenosi i "Korijere delo sport". Posthumno je Mihajlović postao član Kuće slavnih u Seriji A, a VIP tribinu na "Zapadu" stadiona "Rajko Mitić" u Beogradu od nedavno nosi njegovo ime.

Meč će biti odigran na stadionu Bolonje, poslednjeg Mihajlovićevog kluba, na čijoj je klupi bio i dok se borio sa opakom bolešću. Učešće će uzeti nekadašnji saigrači Mihajlovića, njegovi prijatelji iz svih sfera društva, pevači, glumci... Sav prikupljen novac biće prosleđen u dobrotvorne svrhe, pre svega, organizaciji "We Aut" koja brine o deci sa autizmom i odeljenju za onkologiju u bolonjskoj bolnici.

Legendarni srpski fudbaler i trener preminuo je 16. decembra 2022. godine posle teške borbe sa leukemijom. Tokom igračke karijere Mihajlović je branio boje Borova, Vojvodine, Crvene zvezde, Rome, Sampdorije, Lacija i Intera. Kao trener je vodio Kataniju, Fiorentinu, Sampdoriju, Milan, Torino, Bolonju i reprezentaciju Srbije.