Vesti iz fudbala

Kimih na listi pojačanja Barselone za narednu sezonu: Nemac nezadovoljan u Bajernu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.05.2023 14:40
Kimih na listi pojačanja Barselone za narednu sezonu: Nemac nezadovoljan u Bajernu Tanjug/Carmen Jaspersen/dpa via AP

Fudbaler Bajerna Džošua Kimih mogao bi na kraju sezone da nastavi karijeru u Barseloni, prenosi katalonski Mundo deportivo. Španski list ističe da je Kimih ove sezone jedan od ključnih igrača Bajerna, ali nemački reprezentativac želi da promeni sredinu na kraju sezone, pošto navodno u svlačionici kluba iz Minhena vlada "loša, čak i represivna atmosfera".

Trener Barselone Ćavi Ernandes izuzetno ceni igračke kvalitete fudbalera Bajerna i želi da ga dovede u redove novog šampiona La Lige. Ćavi je navodno izjavio da se Kimih pored vrhunskih igračkih kvaliteta pokazao i kao izuzetan lider, pošto će fudbaler Bajerna biti novi kapiten nemačke fudbalske reprezentacije.

Interesovanje za Kimiha pokazao je i Mančester siti, ali je nemačkom fudbaleru primamljivije da nastavi karijeru u ekipi sa "Nou Kampa", koja je nedavno osvojila i titulu. Mundo deportivo ističe da bi problem u realizaciji ovog transfera mogli da budu loši odnosi između rukovodstva Barselone i Bajerna, koji su pogoršani prošle godine kada je Robert Levandovski prešao u katalonski klub.

Kimih (28) je u Bajern stigao 2015. godine iz Lajpciga. On je ove sezone za klub iz Minhena odigrao 45 utakmica i postigao je sedam golova. Sa Bajernom je osvojio 19 trofeja. Za reprezentaciju Nemačke pet puta se upisao u listu strelaca na 76 mečeva.