Vesti iz fudbala

Položen venac na grob Miljana Miljanića: Predsednici FSS i FSB nisu zaboravili fudbalskog vizionara

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.05.2023 18:11
Položen venac na grob Miljana Miljanića: Predsednici FSS i FSB nisu zaboravili fudbalskog vizionara FSS

Delegacija fudbalskog saveza Srbije i Fudbalskog saveza Beograda položille su cveće na grob legendarnog Miljana Miljanića uoči drugog dana Međunarodnog memorijalnog turnira koji nosi njegovo ime.

Ispred nacionalne federacije venac je položio predsednik Dragan Džajić, a ispred gradskog saveza prvi čovek Marko Zdravković.

"Želeo bih da se zahvalim Fudbalskom savezu Beograda što je pre devet godina pokrenuo inicijativu za organizaciju turnira koji čuva sećanje na lik i delo Miljana Miljanića. Legendarni Čiča je zadužio srpski fudbal i zaslužio da ga ne zaboravimo. Koristim priliku da pozdravim goste iz Crne Gore, Severne Makedonije i Bugarske, da im se zahvalim što su svojim prisustvom uveličali ovaj važan događaj", rekao je Džajić, dok je Zdravković dodao

"Miljan Miljanić nije obeležio samo jednu epohu, obeležio je i vreme koje će nadživeti sve nas. Napravio je lanac nepresušnog fudbalskog znanja, koji će se prenositi sa generacije na generaciju. Broj igrača i trenera koji su formirani na njegovoj filozofiji fudbala, veliko su bogatstvo srpskog fudbala. Miljan je svojim autoritetom uvek okupljao ono najbolje što je jugoslovenski fudbal imao da ponudi. Tako se i mi danas okupljamo pod skutima imena Miljana Miljanića i čuvamo uspomenu na to veliko ime".

Među degacijom Fudbalskog saveza Srbije bili su Miljanićevi bivši učenici, Vladimir Petrović Pižon, Zoran Filipović, Dušan Savić, Stanislav Karasi, kao i direktor mlađih kategorija FSS Nikola Lazetić:

"Godine prolaze, a sećanje na našeg Čiču ne bledi. Još kao dete, imao sam sreću da ga upoznam i da osetim kako ta njegova energija deluje pozitivno na celo okruženje. Bukvalno je plenio znanjem i harizmom. Turnir u njegovu čast je najmanje čime možemo da se odužimo čoveku koji je uvek išao ispred svog vremena", istakao je Lazetić.