Vesti iz fudbala

Pari Sen Žermen pazari u Hajduku: Splićanima velika zarada od prodaje maloletnog Vuškovića

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.05.2023 21:17
Pari Sen Žermen pazari u Hajduku: Splićanima velika zarada od prodaje maloletnog Vuškovića Guliver/Jonathan Moscrop Sportimage

Luka Vušković ima svega 16 godina, ali je svojim ogromnim fudbalskim talentom zaslužio transfer iz splitskog Hajduka u Pari Sen Žermen. Sporadični akter utakmica seniorskog sastava jednog od najvećih klubova stare Jugoslavije skrenuo je na sebe pažnju na mečevima Lige šampiona mladih i to toliko da hrvatski mediji javljaju da je PSŽ ponudio, a uprava kluba sa "Poljuda" prihvatila 10 i po miliona evra za obeštećenje.

 

 

Prema nezvaničnim informacijama, dogovoreno je i da Hajduk od sledeće prodaje centralnog defanzivca inkasira 20 odsto od ukupne prodajne cene, uz eventualni profit na konto odgovarajučih bonusa, a administrativni deo priče trebalo bi da bude zaključen u najskorije vreme. Kako bi momčić kadar i da igra na povučenijoj poziciji u veznom redu mogao na leto da se pridruži "svecima".

Za početak, verovatno mladoj postavi PSŽ-a, da bi se bi se kalio i iskalio za najjaču konkurenciju. Na žalost Mančester sitija i Lajpciga, ali još ponekih evropskih klubova, čiji su emisari takođe obletali oko Vuškovića, ali nisu uspeli da privuku svom jatu ni njega ni ljude koji su ga bogato "utopili" i ostvarili nikada vrednu prodaju u istoriji Hajduka. 

Vušković ima iza sebe osam nastupa u prvom timu Hajduka i rekordno mlad debi u večitim derbijima Splićana i Dinama iz Zagreba, sa tek navršenih 16 leta, uz pet utakmica i jedan gol u dresu reprezentacije Hrvatske za igrače do 17 godina.