Vesti iz fudbala

River Plata sa penala pobedila Boku Juniors u argentinskom "Superklasiku"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.05.2023 00:48
River Plata sa penala pobedila Boku Juniors u argentinskom "Superklasiku" Tanjug/AP Photo/Gustavo Garello

River Plata je golom Miguela Borhe u četvrtom minutu nadoknade pobedila Boku Juniors 1:0 (0:0) u 214. ligaškom Superklasiku i ostala na čelu tabele.

Buenos Ajres bio je na nogama jer su u 15. kolu argentinske lige igrao 214. ligaški Superklasiko između River Plate i Boke Juniors i završen je 71. trijumfom  Rivera, ali i tučom igrača na kraju kada je sudija podelio čak sedam crvenih kartona!

Ušao je River plata u derbi sa prve pozicije, dok je Boka tek 12. posle 14 kola, ali derbi je derbi, plasman na tabeli često nije primaran za rezultat. Imala je River Plata inicijativu, imala je i više pokušaja, ali sem dobre odbrane golmana gostiju Romera posle slobodnog udaraca Nača Fernandeza nije bilo previše fudbala na "Monumentalu", ali jeste vatre na travi, faulova, pa je pokazano sedam žutih kartona samo u prvih 45 minuta.

Imala je River Plata više od igre i u nastvaku, De la Kruz je u 59. minutu šutirao tik pored gola, a Pablo Solari je sedam minuta kasnije pogodio stativu. Samo tri minuta kasnije mogli su da se raduju gosti. Međutim, golman Franko Armani je atraktivno odbranbio slobodan udarac Vilja Kana.

I kada se očekivao kraj, Sandez je napravio penal, a Miguel Borha je doneo vođstvo Riveru u Superklasiku. I onda se dogodila gužva, tuča igrača, sudija Erera je delio crvene kartone kao konfete. Kod domaćina su bili isključeni Palavesino, Senturio i Gomez, a kod Boke Merentijel, Valentini, Fernandez i Figal!