Vesti iz fudbala

Zvezdin Gabonac na visokoj ceni: Gelor Kanga u Top 10 driblera na svetu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.05.2023 13:55
Zvezdin Gabonac na visokoj ceni: Gelor Kanga u Top 10 driblera na svetu MN Press

Crvena zvezda ima razloga za ponos posle istraživanja poznate fudbalske fudbalske opservatorije CIES, jer je njen prvotimac svrstan na visoko deveto mesto na listi najboljih driblera na planeti, među centralnim i defanzivnim veznjacima starijim od 23 godine. 

Prilikom formiranja tabele, pored godine rođenja, uzeto je u obzir još nekoliko kriterijuma. Tako su svi kandidati morali da imaju najmanje 1.500 minuta provedenih na terenu u minulih 12 meseci i to u prvenstvenim utakmicama, a računati su još: vremenski razmak između dva uspešna drublinga, procenat uspešnosti i kvalitet saigrača i rivala.

 

 

Ljudi zaduženi za statistiku izračunali da je momku iz Gabona dovoljno 22 minuta i 23 sekunde za jedno uspešno driblanje čuvara i da mu to polazi za nogom u 83.7 odsto slučajeva. Nije mu na ruku išla samo jačina protivnika, pa je u toj koloni dobio samo 0.63 boda.

I bez toga zaslužuje aplauze, pogotovo kada se vidi ko mu sve pravi društvo u pomenutoj konkurenciji. Najbolji dribler na svetu je Frenki De Jong iz Barselone, a prate ga Mateus Nunjes (Vulverhempton), Luka Modrić (Real Madrid), Vendel da Silva (Zenit), Mateo Kovačić (Čelsi), Riki Puđ (L.A. Galaksi), Rodrigo Aliendro (River Plejt) i Alvaro Fidalgo (Amerika). Iza Kange, kao zadnji u Top 10, nalazi se Roei Gordana iz Hapoel Ber Ševe.