Vesti iz fudbala

Mateus kaže da je Bajernu potreban vrhunski napadač: Mediji tvrde da bi to mogao da bude Vlahović

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.05.2023 09:36
Mateus kaže da je Bajernu potreban vrhunski napadač: Mediji tvrde da bi to mogao da bude Vlahović Tanjug/AP Photo/Tano Pecoraro/LaPresse

Nisu fudbaleri Bajerna toliko dominantni u Nemačkoj kao što su bili prethodnih godina zbog čega se u tamošnjoj javnosti sve više priča o formiranju novog tima Bavaraca, a u njemu bi moglo da bude mesta i za napadača reprezentacije Srbije Dušana Vlahovića.

Aktuelni centarfor Juventusa je jedan od onih fudbalera čije ime se pominje kao potencijalno pojačanje tima iz Minhena, a baš on se i uklapa u reči legendarnog Lotara Mateusa koji je pričao o tome kakav profil igrača je potreban timu trenera Tomas Tuhela.

"Bajernu je potreban napadač koji može da postigne 25-30 golova u sezoni. Neko ko gleda samo napred i ne izvlači se mnogo na stranu. Da, Kolo Muani može da bude dobro rešenje za tim, ali sam siguran da je Tuhelu potreban neko konkretniji", rekao je Mateus.

Bajern trenutno ima samo bod više od Borusije iz Dortmunda, pa je borba za titulu u Nemačkoj najneizvesnija u poslednjih desetak godina, a Bavarcima je, očigledno, za uspostavljanje nove dominacije potreban profil igrač kakav je Dušan Vlahović.