Vesti iz fudbala

Kada dođu penali, Zvezda ne brine: Borjan u poslednje tri serije odbranio osam jedanaesteraca

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

04.05.2023 11:33
Kada dođu penali, Zvezda ne brine: Borjan u poslednje tri serije odbranio osam jedanaesteraca MN Press

Kapiten i golman Crvene zvezde, Milan Borjan, ponovo je pokazao da je majstor za penale, budući da su njegove odbrane bile ključne u pobedi crveno-belih nad Napretkom posle boljeg izvođenja jedanaesteraca, kojom je izboren plasman  u polufinale Kupa Srbije.

Ali to nije prvi put da sjajnog čuvara mreže gledamo kao heroja u Kupu, budući i da je u prethodna dva pohoda na taj trofej bio neprikosnoven u penal serijama.

Pre svega 2021. godine, na najvećoj mogućoj pozornici, u finalu, protiv "večitog rivala", Partizana, Borjan je bio na visini zadatka u ključnim momentima. Odbranio je jedanaesterce Milošu Jojiću i Nikoli Štuliću i tako svom klubu doneo prvu duplu krunu još od 2007. godine.

Potom je prošle sezone Zvezda u osmini finala izbegla veliku minu. Radnički Niš preživeo je 26 šuteva u svoj gol i stigao do penala, u kojima nije mogao da savlada Borjana. Golman Kanade je prvo zaustavio "panenku" Nikole Vujadinovića, a potom je "spustio rampu" i Bojanu Mlađoviću, Vikoru Živojinoviću i Stefanu Mitroviću, koji mu je danas saigrač u crveno-belom dresu.

I kao šlag na tortu, utakmica protiv Napretka, Borjan je zaustavio udarce Dejana Kerkeza i Nemanje Đekovića, tako obezbedivši plasman Zvezde u polufinale. Kada podvučemo crtu, vidimo da je Borjan odbranio čak osam penala u ove tri serije.

Od kada je između stativa kluba sa stadiona "Rajko Mitić", Borjan je branio u šest penal serija, pored već pomenute tri, crveno-beli su slavili i protiv Kopenhagena, dok su zapamćeni porazi od Omonije i Mačve.