Vesti iz fudbala

Promene ili ne u FK Partizan: JSD kaže gotovo je, Vučelić i Vazura da nije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.05.2023 21:55
Promene ili ne u FK Partizan: JSD kaže gotovo je, Vučelić i Vazura da nije MN Press

Upravni odbor Jugoslovenskog sportskog društva Partizan uveo je u sredu prinudnu upravu u fudbalski klub i raspustio Skupštinu fudbalske sekcije. 

Ovu informaciju potvrdio je za TV Arena sport dugogodišnji član uprave FK Partizan i jedan od onih koji po odluci JSD čini novu prinudnu upravu Ratomir Raša Babić.

"Tačno je", rekao je Babić i dodao:

"Posle sednice Izvršnog odbora SD Partizan pozvao mu je predsednik Društva Ostoja Mijailović i pitao da li pristajem da budem član prinudne uprave. U pitanju je telo koje je već jednom rukovodilo klubom iz Humske i tada sam bio član istog, pa pretpostavljam da me je predsednik zvao zbog iskustva. Pristao sam pod uslovom da bude prava priča, da tim ispunjava sve ono što je potrebno da bi se sanirala loša situacija u kojoj se FK Partizan nalazi. Mi ćemo u narednih šest meseci pripremiti novu Upravu, odnosno kompletnu Skupštinu jer je po odluci IO SD Partizan aktuelna Skupština sa svim svojim telima raspuštena", rekao je za TV Arena sport Ratomir Babić.

Članovi prinudne uprave, pored Babića, trebalo bi da budu još Zoran Lončar, Željko Tanasković, Nenad Vukčević i Jaško Međedović, na na mestu zastupnika FK Partizan imenovan je Zoran Lončar. 

Ovom odlukom su pored raspuštanja Skupštine, svojih dužnosti razrešeni i predsednik Milorad Vučelić, generalni direktor Miloš Vazura i počasni predsednik Ivan Ćurković. Ali pomenuti tri je odmah sazvao vanrednu Skupštinu FK Partizan na kojoj je ekspresno doneo odluku o istupanju fudbalskog kluba iz JSD, a donete odluke proglasio nelegalnim. 

"Zbog toga sa velikom indignacijom primili smo informaciju o pokušaju uvođenja navodnih privremenih mera u FK 'Partizan' od strane nelegalne i samozvane grupe ljudi, koja se predstavlja kao rukovodstvo JSD 'Partizan'. Pored toga, što je za FK 'Partizan' navedeni pokušaj nevažeći i nezakonit, proizvodi i iskreno žaljenje, nevericu i stid, što dolazi iz redova pojedinih delova naše slavne sportske porodice. On označava nastavak nezakonitog, protivstatutarnog i neovlašćenog postupanja pomenute, samozvane grupe ljudi, koja se nameće, kao rukovodstvo JSD 'Partizan'. Imajući u vidu sve gore navedeno, Pravna komisija FK Partizan najstrože osuđuje ovakvo nesavesno i nezakonito postupanje lica koja se predstavljaju kao tzv. Uprave JSD 'Partizan' i na takav način direktno urušavaju višedecenijski ugled jednog od najtrofejnijih Sportskih društava na svetu, pa s tim u vezi ukazujemo da su za mere koje se preporučuju kroz opisani pokušaj isključivo nadležni sudovi pod unapred propisanim uslovima i da nikad neće moći da budu primenjene, ako su rezultat bilo čije samovolje", stoji između ostalog u saopštenju FK Partizan.

Nakon "odbijanja" iz FK, usledio je novi potez JSD - zabrana fudbalskoj sekciji da se takmiči pod imenom Partizan i koristi stadion "JNA" i grb kluba. Saga se nastavlja, vodi se spor i pred Sudom, pa će se još sačekati na konačno razrešenje.