Vesti iz fudbala

Dibala bi da ide u Premijer ligu: Engleski klub će ga dobiti za "samo" 12 miliona evra

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.05.2023 12:14
Dibala bi da ide u Premijer ligu: Engleski klub će ga dobiti za "samo" 12 miliona evra Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

Napadač Rome, Paulo Dibala rapsoložen je da ovog leta promeni sredini, a njegova prva želja je da karijeru nastavi u Engleskoj, prenose italijanski mediji.

Prema tim navodima, Argentinac je preko svojih zastupnika već ponuđen nekolicini klubova, poput Arsenala, Totenhema i Njukasla, ali za sada nema povratnog odgovora.

Ono što je u celoj priči veoma zanimljivo je to što potencijalni poslodavci odličnog napadača mogu da kupe za svega 12 milina evra, što je za igrača njegovih kvaliteta zaista odlična cena.

Zapravo, otkriveno je da Dibala u ugovoru sa rimskim klubom ima klauzulu da svaki klub iz Italije za njega mora da plati 20 miliona evra, a iz neke druge lige čak osam miliona manje.

Dibala je na "Olimpijko" stigao minulog leta iz Juventusa i to kao slobodan igrač, a dvadesetdevetogodišnji fudbaler jer pod vođstvom trenera Žozea Murinja postigao 16 golova i ostvario osam asistencija na 34 utakmice.