Vesti iz fudbala

Mesi još vaga: Argentinca u PSŽ-u mogu da zadrže unosniji ugovor, jak tim i veliko trenersko ime

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.04.2023 12:18
Mesi još vaga: Argentinca u PSŽ-u mogu da zadrže unosniji ugovor, jak tim i veliko trenersko ime Tanjug/AP Photo

Suprotno medijskim glasinama iz Španije, fransuski "Parizijen" tvrdi da uopšte nije nemoguće da Lionel Mesi ostane u Pari Sen Žermenu i tako propadne njegov najavljivani povratak u Barselonu. 

Pomenuti izvor navodi da je fantastični kapiten fudbalske reprezentacije Argentine zainteresovan da produži saradnju sa "svecima", ali pod novim i logično boljim uslovima od sadašnjih. 

"Problemi sa produženjem ugovora nastali su posle Svetskog prvenstva u Kataru. Mesi je sa Argentinom osvojio titulu svetskog šampiona, a onda je u Pariz došao sa zahtevom za povećanjem plate kao uslovom za nastavak saradnje. PSŽ ne pristaje na Mesijevu ucenu, već je rukovodstvo šampiona Francuske spremno da produži saradnju sa argentinskim fudbalerom pod identičnim uslovima kao i u aktuelnom ugovoru", navodi francuski list. 

 

 

Francuskoj tvrde da su Mesiju važne još dve stvari. Zanima ga sastav prebogatog kluba iz Pariza za sledeću sezonu, jer je obnovljena priča o transferima druge dve zvezde tima, Nejmara i Kilijana Mbapea, kao i ko će zameniti Kristofa Galtijea na mestu šefa stručnog štaba. On sam je nedavno izjavio da mu je žao što nije sarađivao sa Žozeom Murinjom, a Portugalac se pominje kao kandidat za novog trenera PSŽ-a. 

Međutim, isti list prenosi i da uprava pariskog kluba upravo pravi alternativni projekat, odnosno sastavlja ekipu kao da će Mesi otići posle isteka važećeg ugovora, na kraju sezone. 

Mesi (35) je u PSŽ stigao 2021. iz Barselone, koja ga zove nazad, a na stolu ima ponude i Intera iz Majamija i saudijskog Al Hilala. Lionel je od početka aktuelne sezone odigrao 36 utakmica u svim takmičenjima i postigao je 20 golova.