Vesti iz fudbala

Baloteli i dalje pun samopouzdanja: Ja sam krivac što su Mesi i Ronaldo osvojili toliko Zlatni lopti

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.04.2023 16:24
Baloteli i dalje pun samopouzdanja: Ja sam krivac što su Mesi i Ronaldo osvojili toliko Zlatni lopti Tanjug/AP Photo/Marcio Jose Sanchez, file

Italijanski fudbaler Mario Baloteli, koji je poznat po temperamentnom ponašnju na i van terena, nedavno je izjavio da je on isključivi krivac što je toliko Zlatnih lopti otišlo u ruke Lionela Mesija i Kristijana Ronalda.

Prema mišljenju mnogih fudblaskih fanova, momak iz Palerma i igrač švajcarskog Siona mogao je da ima daleko bolju karijeru, ali ga je nemirni duh i temperament koštao već većeg uspeha. U razgovoru za jedan italijanski podkast, Baloteli je to nedavno i priznao, a takođe je izjavio da je nedostatak njegovog truda značajno doprineo da Mesi i Ronaldo kombinovano osvoje 12 Zlatnih lopti - nagrada koja se svake godine dodeljuje najboljem fudbaleru sveta.

On je podsetio na reči bivšeg menadžera Mine Rajole, koji je preminuo prošle godine - "Rajola mi je uvek govorio istu stvar: 'Ako Mesi i Kristijano Ronaldo imaju toliko trofeja Zlatne lopte, to je tvoja krivica'. Bio je u pravu, prečesto sam igrao sa 20 odsto mogućnosti", rekao je Italijan. 

 

 

Iako igra u slabijoj, švajcarskoj ligi, Baloteli se nada pozivu u nacionalni tim Italije.

"Kada nosim dres reprezentacije, osećaj je neverovatan. Uvek sam se slagao sa (selektorom Robertom) Mančinijem, nije tačno da smo se svađali u Mančester sitiju. I dalje mislim da mogu da igram za reprezentaciju", ocenio je nekadašnji šampion Premijer lige i fudbaler Mančester sitija.

Baloteli je za osam godina odigrao 36 utakmica za reprezentaciju Italije i postigao je 14 golova. Poslednji put igrao je 2018. godine za državni tim, a šest godina ranije bio je finalista Evropskog prvenstva. 

Tokom karijere nosio je dresove brojnih klubova u Italiji, Engleskoj i Francuskoj, a najviše se proslavio u Interu i Mančester sitiju, gde je kombinovano osvojio devet trofeja.