Vesti iz fudbala

Derbi začelja u Portugalu na TV Arena sport: Rio Ave dočekuje Estoril

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.02.2023 10:20
Derbi začelja u Portugalu na TV Arena sport: Rio Ave dočekuje Estoril Guliver/guelbergoes sports

Ostala su da se odigraju još dva meča 20. kola šampionata Portugala u fudbalu, prvi je na programu u 20.00 časova kad Rio Ave dočekuje Estoril, dok se u 22.15 časova igra meč između Bosaviste i ekipe Casa Pia, a oba duela će biti prenošena na kanalu TV Arena 3 Premium.

Čini se da bi zanimljivije moglo da bude u prvom meču dana, budući da ta dva tima deli samo jedan bod i jedni i drugi se bore za opstanak u elitnom rangu takmičenja.

Domaći tim nije slavio u šest vezanih prvenstvenih mečeva, Estoril je u istom periodu dobio samo dva, uz četiri poraza, ali je slavio u poslednjem kolu protiv Boaviste (2:1),  što ga donekle stavlja u povoljniji položaj uoči večerašnjeg susreta.

Međutim, Estoril je poslednji put van svog terena slavio još 7. oktobra protiv Žil Visentea (1:0) i od tada je na pet odigranih mečeva u gostima, osvojio samo jedan bod i to protiv Portimonensea još 30. oktobra (1:1).

Boavista će u drugom meču dana pokušati da sačuva svoj teren protiv ekipe koja uopšte ne igra loše u gostima jer je od devet odigranih utakmica na strani izgubila samo tri.