Vesti iz fudbala

Sa Čelsijem sam osvojio Ligu šampiona kao autsajder, mogu i sa Milanom: Žiru veliki optimista

komentari (0)

Izvor: Tanjug

22.04.2023 11:12
Sa Čelsijem sam osvojio Ligu šampiona kao autsajder, mogu i sa Milanom: Žiru veliki optimista Tanjug/AP Photo/Alessandro Garofalo/LaPresse

Fudbaler Milana Olivije Žiru izjavio je da se italijanski klub polako vraća u sam vrh evropskog fudbala i kako veruje da "rosoneri" imaju snage i kvaliteta da se okite titulom evropskog šampiona

Francuski veteran se posebno raduje novom okršaju protiv gradskog rivala Intera, ovoga puta u dvomeču polufinala Lige šampiona.

"Biće to 'derbisimo', Milano će goreti. Neverovatan meč koji italijanskom timu garantuje mesto u finalu. Grad će doživeti nešto neverovatno i mi ćemo takođe. Jedini put kada sam došao do polufinala, osvojio sam Ligu šampiona sa Čelsijiem i takođe smo bili autsajderi. Nismo bili favoriti ni ovog puta, ali smo eliminisali Napoli i nadam se da istorija može da se ponovi", izjavio je Žiru.

Napadač Milana priznaje da nije mogao da očekuje da će u poznim igračkim godinama biti u mogućnosti da se bori za još jendu titulu šampiona Evroipe.

"Milan se polako vraća tamo gde pripada zahvaljujući dobrom timu. Postoji intenzitet i velika čvrstina, što je naša snaga. Nisam očekivao da ću iskusiti sve ovo kada sam potpisao za Milan. Znao sam da me čeka uzbudljiv izazov, ali nisam očekivao da ćemo osvojiti skudeto i da ćemo stići do polufinala Lige šampiona. Nisam to mogao ni da sanjam", zaključio je Žiru.