Vesti iz fudbala

Kejn je star i skup, Bajern treba da kupi Osimena: Mateus savetuje čelnike nekadašnjeg kluba

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.04.2023 11:28
Kejn je star i skup, Bajern treba da kupi Osimena: Mateus savetuje čelnike nekadašnjeg kluba Tanjug/Zac Goodwin/PA via AP

Dovođenje Harija Kejna ne bi bio pametan potez za čelnike Bajerna iz Minhena, već bi Bavarci trebalo da se okrenu nekom mlađem fudbaleru, poput Viktora Osimenija iz Napolija, smatra legendarni fudbaler ovog kluba Lotar Mateus.

Bivši trener Partizana je u autorskom tekstu nemačkog izdanja sajta Skaj sport napisao da veruje kako bi angažovanje Nigerijca bio mnogo bolji potez za njegov nekadašnji klub.

"Bajernu je potreban kvalitetan napadač to je valjda svima jasno, ali po mom mišljenju trebalo bi da zaborave na Harija Kejna. Englez jeste dobar igrač, ali je previše star i mnogo košta. Mislim da bi u klubu trebalo da se okrenu nekim drugim rešenjima", napisao je Mateus i zatim izneo dva konkretnapredloga:

"Na primer, to bi mogao da bude Viktor Osimen koji igra fantastično u Napoliju, ili možda Niklas Filkrug iz Verdera koji bi u Minhenu dao 20-15 golova u sezoni. U klubu treba da razmisle o njima".

Mateus je još naglasio kako veruje da njegov bivši klub može da savlada Mančester siti  u četvrtfinalu Lige šampiona, bez obzira što engleski tim ima 3:0 iz prvog meča:

"Čuda se dešavaju s vremena na vreme. Verujem da bi jedno moglo sada da se desi".