Vesti iz fudbala

Zvezda Ajntrahta odbila Junajted, jer hoće na Alijans arenu: Kolo Muani izabrao Bajern!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.04.2023 19:37
Zvezda Ajntrahta odbila Junajted, jer hoće na Alijans arenu: Kolo Muani izabrao Bajern! Tanjug/Arne Dedert/dpa via AP

Napadač Ajntrahta Randal Kolo Muani (24) mogao bi da promeni sredinu i postane novi fudbaler Bajerna iz Minhena ovog leta, navode nemački mediji. Sa 12 pogodaka, uz isto toliko asistencija ove sezone, niko u Bundesligi nije učestvovao u više golova od talentovanog momka iz Francuske, a zapažene partije Munanija nisu promakle nemačkom gigantu iz Minhena.

Kako navode tamošnji mediji, napadač ekipe iz Frankfurta odlično bi se uklopio u viziju Tomasa Tuhela, koji je na predlog sportskog direktora Bajerna, Hasana Salihamidžića, odlučio da osveži tim tokom leta sa novim centarforom. Pored njega, Salihamidžić je takođe pokazao interesovanje prema Heriju Kejnu i Viktoru Osimenu, ali je veća verovatnoća da na Alijans arenu stigne zvezda Frankfurta, koja takođe na "stolu" ima i ponudu Mančester junajteda.

 

 

Na listi želja "crvenih đavola" su i pomenuti Kejn i Osimen, ali prema navodima engleskih medija, Totenhem i Napoli nisu tek tako rapoloženi da ostanu bez ključnih igrača naredne sezone. Zbog toga, odluka je pala na mladog Francuza, koga će Ajntraht za odgovarajuću sumu osloboditi ugovora, a kako navode pojedini mediji u Nemačkoj, Muani bi radije nastavio karijeru u Minhenu nego u Mančesteru.

Prema "Transfermarktu" njegova vrednost procenjena je na 65 miliona evra, a ugovor sa šampionom Lige Evrope mu ističe na leto 2027. godine. Pored nemačkog kluba, Muani je igrao za nekolicinu timova u Francuskoj, dok je prvi profesionalni ugovor potpisao sa Nantom 2016.