Vesti iz fudbala

Kup Kralja na TV Arena sport: Barselona brani 1:0 iz Madrida, Real želi prvu pobedu u "El klasiku" ove godine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.04.2023 14:52
Kup Kralja na TV Arena sport: Barselona brani 1:0 iz Madrida, Real želi prvu pobedu u "El klasiku" ove godine Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

Sva tri dosadašnja "El klasika" u 2023. godini rešena su u korist fudbalera Barselone, a Real Madrid će pokušati da to ispravi u revanš susretu polufinala Kupa Kalja koji se igra na "Nou Kampu" (21, TV Arena 1 Premium).

Domaći sastav ima 1:0 iz prvog meča odigranog u Madridu, kada je autogol postigao Eder Militao u 26. minutu i u redovima lidera La Lige veruju da je ta prednost dovoljna da eliminišu velikog rivala i plasiraju se u borbu za trofej.

Ukoliko bi u toj svojoj nameri zaista uspeli Katalonci bi se izjednačili sa Realom po broju pobeda u međusobnim mečevima, budući da "kraljevski klub" trenutno vodi u tom statističkom parametru sa 101:100, dok su 52 susreta završena nerešeno.

"Naš cilj je da se plasiramo u finale. Imamo gol viška, igramo dobro u poslednje vreme i potpuno smo koncentrisani. Nećemo dozvoliti da nas bilo šta poremeti. Igramo pred našim navijačima i želimo, ne samo da prođemo dalje, već da ostvarimo još jednu pobedu", kaže trener domaće ekipe Ćavi Ernandez, dok je Karlo Anćeloti nešto oprezniji:

"Nije nam ovo prvi put da jurimo prednost rivala. Znamo kako da se ponašamo u takvim situacijama. Ne smemo da srljamo, već da budemo strpljivi i pažljivi, a opet dovoljno opasni po gol rivala. Spremni smo za novi veliki duel i nadamo se pobedi".