Vesti iz fudbala

Ne krivite igrače, odgovornost je moja: Tuhel samokritičan nakon ispadanja iz Kupa Nemačke

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.04.2023 09:38
Ne krivite igrače, odgovornost je moja: Tuhel samokritičan nakon ispadanja iz Kupa Nemačke Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Debi na klupi Bajerna obeležila je ubedljiva pobeda nad Borusijom iz Dortmunda 4:2, a onda je novi trener nemačkog šampiona, Tomas Tuhel doživeo istinski košmar.

Njegova ekipa je primila gol u poslednjem minutu susreta četvrtfinala Kupa Nemačke protiv Frajburga (1:2)i tako četvrtu godinu u nizu ostala bez mogućnosti da se bori za trofej.

Bavarci jesu poveli i imali sve konce igre u svojim rukama, da bi igrači Frajburga napravili veliki preokret za koji iskusni stručnjak ne krivi svoje fudbalere, već kompletnu odgovornost preuzima na sebe.

 

 

"Malo sam u klubu i nismo imali dovoljno vremena da radimo na detaljima, ali ukoliko me pitate ko je kriv za poraz nemam dilemu da sam to ja. U to nemojte da sumnjate", rekao je Tuhel posle meča i nastavio:

"Imali smo pozitivan rezultat, kontrolisali igru, čak imali i nekoliko prilika, ali nismo uspeli da ih iskoristimo, dok je rival iz dva šuta postigao dva gola. Šta da se radi to je fudbal".