Vesti iz fudbala

Osasuna Darka Brašanca odolela u Bilbau i plasirala se u finale Kupa kralja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.04.2023 00:00
Osasuna Darka Brašanca odolela u Bilbau i plasirala se u finale Kupa kralja Guliver

Fudbaleri Osasune plasirali su se u finale Kupa kralja, u revanš meču u Bilbau odigrali su 1:1 sa Atletikom nakon produžetaka.

Kao i u prvom meču u Pamploni, duel u Bilbau je nakon 90. minuta završen rezultatom 1:0 za domaćina. U produžecima, u 116. minutu Pablo Ibanjez je prvim pogotkom u dresu Osasune obezbedio finale. Krenula je polukontra gostiju, sa desne strane centrirao je Đon Monkajola, natrčao je Ibanjez, šutirao je iz prve sa 16 metara i pogodio za konačnih 1:1.

Tim iz Pamplone imaće drugu šansu u svojoj istoriji da se bori za trofej. Prvi put je to bilo 2005. godine kada je izgubio od Betisa, a član  njegovog tima bio je Savo Milošević.  Osasuna i ovog puta u timu ima fudbalera iz Srbije, Darka Brašanca.

Bio je ovo četvrti meč Osasune ove sezone u nacionalnom kupu da ga rešava u produžecima. Tri puta je to uspela nakon dodatnih 30 minuta, a jednom u penal seriji. Za trofej će se boriti sa pobednikom duela Barselona - Real Madrid.

 

 

Domaćin je krenuo silovito u prvom poluvremenu, ali na golu gostiju briljirao je Serhio Erera. U 8. minutu dubinsku loptu prihvatio je Gorka Guruzeta između defanzivaca gostiju Ernandeza i Davida Garsije, stvorio je prostor i šutirao po zemlji, a čudesnom intervencijom Erera sprečio pogodak.

Čuvar mreže Osasune izašao je kao pobednik i u 32. minutu, Guruzeta je sa leve strane centrirao na drugu stativu, natrčao je Oskar de Markos i zahvatio loptu glavom, a Erera je skrenuo u korner.

Udarac iz ugla je izveden, Mikel Vesga je skočio na prvoj stativi, prosledio loptu u peterac do Injaki Vilijamsa koji je podmetnuo nogu u poslao je pod prečku - 1:0.

U 70. minutu izveli su domaći fudbaleri brzu kontru, sjajno su sarađivali braća Vilijams, Injaki je sa desnog krila uposlio Nika na suprotnoj strani koji je bio u naletu  i iz povoljne situacije šutirao preko gola, a tri minutra kasnije golman Erera je ponovo bio nesavladiv kada se ispred njega našao Inigo Martinez.  

U 86. minutu Raul Garsija je šutirao na dodavnje Sanseta, a Erera ponovo zablistao, da bi odbitak Niko Vilijmas poslao nebu pod oblake. U produžetku, Osasuna je iskoristila svoju šansu i ostvarila veliku pobedu.