Vesti iz fudbala

Lionel Mesi: Svestan sam da su ovo možda i poslednje bitke, maksimalno uživam u njima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.07.2024 11:21
Lionel Mesi je protiv Kanade postigao 109. gol u dresu Argentine Tanjug/AP Photo/Adam Hunger
Lionel Mesi je protiv Kanade postigao 109. gol u dresu Argentine

Reprezentacija Argentine je jutros u Nju Džersiju savladala Kanadu 2:0 i izborila plasman u finale Kupa Amerike. U finalu će čekati boljeg iz duela Kolumbije i Urugvaja.

"Moramo da uživamo u svakom trenutku života. Svestan sam da su ovo možda i poslednje bitke i zato maksimalno uživam u njima" izjavio je danas kapiten "gaučosa" Lionel Mesi.

"Ludilo je šta je ovaj tim uspeo da uradi, šta radi Argentina. Za nas koji smo ostali tu iz stare garde, zaista je impresivno da smo sa reprezentacijom u još jednom velikom finalu. Proživljavam sve ovo kao i na prošlom Kupu Amerike, pa na Mundijalu...", rekao je Mesi na konferenciji za medije.

 

 

Mesi je na meču protiv Kanade postigao 109. gol u karijeri za reprezentaciju Argentine.

Mesijevo rekordno finale

Lionel Mesi je postao svetski rekorder sa najviše internacionalnih finala sa selekcijom. Novo finale Kopa Amerike biće mu peto, igrao je dva finala Mundijala. Ukupno sedam na dva najveća takmičenja, osvojio je Kopa Ameriku 2021. i Mundijal 2022.

Tome treba dodati da je  osvojio sa Argentinom zlato na OI u Pekingu 2008, kao i SP za igrače do 20 godina.

"Ovo je težak Kup Amerike, sve je izjednačeno, tereni su teški, temperature visoke, protivnici jaki. Sjajna je stvar biti u finalu", dodao je argentinski fudbaler.

Selektor Argentine Lionel Skaloni poručio je da bi Mesija trebalo ostaviti na miru.

"On dobro zna da mi nećemo biti ti koji ćemo mu zatvoriti vrata. Može da ostane sa nama koliko god želi, čak i kada se povuče. Neka sam odluči o tome šta želi", rekao je Skaloni.