Vesti iz fudbala

Kolo Muani sa dva sjajna gola odveo Ajntraht u polufinale Kupa Nemačke

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.04.2023 19:52
Kolo Muani sa dva sjajna gola odveo Ajntraht u polufinale Kupa Nemačke Tanjug/Andreas Gora/dpa via AP

Tandem Mario Gece - Kolo Muani odveo je Ajntraht iz Frankfurta u polufinale Kupa Nemačke. Union Berlin je bio nadigran i pobeđen u Frankfurtu 2:0 (2:0) i nije uspeo da ove sezone napravi još jedan veliki rezultat.

Maestralno je Ajntraht otvorio meč, a Kolo Muani je pokazao da je s pravom jedan od najtraženijih mladih napadača Evrope. Mario Gece mu je fantastično ostavio loptu petom u 11. minutu, da bi Francuz samo bocnuo loptu preko golmana Grila. Dva minuta kasnije video je Kolo Muani da je Gril izašao više nego što je trebalo i lepim lob udarcem iskosa sa 16 metara povisio prednost. Šah-mat za dva minuta.

Nastavili su domaćini da "rasturaju" odbranu gostiju, Rafael Bore je već u 20. minutu i treći put zatresao mrežu, ali je gol posle asistencije iz VAR sobe bio poništen zbog ofsajda. Napadač Ajntrahta nije imao sreće ni šest minuta kasnije kada je "pocepao" prečku! Koliko je Union Berlin bio nadigran svedoči i činjenica da nije uputio nijedan šut u okvir gola.

Napadao je Union Berlin u nastavku, imao je i nekoliko poluprilika, ali ne i dobru završnicu, pa je na kraju ostalo 2:0 za ekipu Olivera Glaznera.

Kup Nemačke, četvrtfinale

Utorak

Ajntraht F. - Union Berlin 2:0 (2:0)
/Kolo Muani 11, 13/

Bajern - Frajburg 20.45 (TV Arena sport 2)

Sreda

Nirnberg - Štutgart 18.00 (TV Arena 2 Premium)
RB Lajpcig - Borusija Dortmund 20.45 (TV Arena sport 2)